MEGJELENT!!!!
2011.01.18. 21:54
v / Gasztronmia / Egyb
Geopen Kiad, 2010
A Larousse gasztronmiai enciklopdia 1938-ban jelent meg elszr, s azta a kulinris ismeretek els szm forrsnak szmt. Nem szakcsknyv, hiszen 4000 szcikkben minden megtallhat a legklnflbb receptektl kezdve a fzsi eljrsokig, a hozzvalkig, az alapanyagok fajtinak lersig, a konyhai felszerelsekig, az egyes telek trtnetig vagy a leghresebb szakcsmesterek letrajzig, hogy csak nhnyat emltsnk. Ez az a lexikon, amely nem hinyozhat a mesterszakcsok, sfek s a gasztronmiai babrokra htoz amatrk knyvespolcrl sem. 1000 sznes kp segt eligazodni a zldsgek, gymlcsk, hsok s sajtok felhasznlsi lehetsgeiben. 200 egsz oldalas fotn lpsrl lpsre kvethetjk az telkszts folyamatait. A feljtott, kiegsztett kiads tartalmazza a legkorszerbb technikkat, s 400 kpes riport enged bepillantst a vilg legnevesebb ttermeibe. Az egyszer lers szcikkek kereszthivatkozsai, a nv- s trgymutatk megknnytik a keresst. A receptek s az alapanyagok betrendes gyjtemnye nem csak az eligazodsban segt, hanem jabb s jabb megoldsokra, sszelltsokra is sarkall.
|