11Szakcs : Szakcs MOdulos angol ttelek (2 x20) |
Szakcs MOdulos angol ttelek (2 x20)
2010.10.25. 13:38
1465-06 telkszts, Technolgiai, mdszertani ismeretek;1464-06: Elkszts, lelmi anyagok jellemzi, felhasznlsi lehetsgeik 
1465-06 telkszts
1465-06/1 Technolgiai, mdszertani ismeretek
Ttelcmek
1A Goose Pat Strassbourg Style
1B Preparatory and kitchen technology processes (Elkszt s konyhatechnolgiai mveletek)
2A Group the soups according their types! (Levesek csoportostsa)
2B Recipe of a soup (Egy leves receptje)
3A Fill the gaps with the missing words! (Tkfzelk)
3B Name thickening methods for making the following pottages (Srsti eljrsok a megadott fzelkek esetben)
4A Read the following text (garnishes) and answer the questions! (Kretek)
4B Garnish types and a recipe. (Krettpusok s egy receptje)
5A Text:The history of Ceasar Salad. Questions (A Czr salta trtnete-krdsek)
6A Text: Mother sauces. Questions (Alapmrtsok –krdsek)
7A Text: The history of Mayonnaise – Questions (A Majonz trtnete – krdsek)
7B Other cold sauces and their functions. (Tovbbi hideg mrtsok s funkciik)
8A Text: The Rc Carp – Missing words. (A Rcponty, szvegkiegszts)
8B Sweetwater and seawater fish and dihes. (desvzi s ssvzi halak, receptek)
9A Text: Crab stew with dill – put int he right order (Kapros rkragu – tedd a recept rszeit a megfelel sorrendbe)
9B Cold blooded animals and dishes (Hidegvr llatok s receptek)
10A Pork Ribs Bakony Style – MIssing word. (Sertsborda bakonyi mdra – hinyz szavak ptlsa)
10B Pork dishes with different methods. (Klnbz mdon kszlt sertshs telek)
11A Sauted Veal Medallions Hungarian Style –Questions (Magyaros borjrmk – krdsek)
11B Veal dishes with different methods (Klnbz mdon kszlt borjtelek)
12A Pair the cuts of beef with dishes (Prostsa a marhahs rszeit az telekkel)
12B Name beef dishes on the menu ( Marhahs telek az tlapon)
13A Name the cuts of lamb and dishes (A birka hsrszei s telek)
13B Name a dish of lamb and its recipe (Nevezzen meg egy brnybl kszlt telt s mondja el a receptjt)
14A Text: Game preparation and processes. –Questions (Szveg:Vadhsok elksztse, ksztse – krdsek)
14B Put game dishes ont he menu (rjon vadhsokbl kszthet teleket az tlapra)
15A Text: Hot starters – questions (Szveg: Meleg eltelek – krdsek)
15B Name the types of hot starters and give examples. (Nevezze meg a meleg eltelek fajtit s mondjon pldkat)
16A Text: Appetizers – Questions (Szveg: tvgygerjeszt falatkk- krdsek)
16B Arrange a menu for a hotel breakfast. Mention at least 2 dishes for each group (Ksztsen egy reggeli ment egy hotel tlapjra legalbb kt-kt tellel csoportonknt.)
17AB Give exmples of the pastry types. Tell a recipe. (Mondjon pldkat a kvetkez tsztkra s ismertessen egy receptet)
18AB The menu card. Group the listed (told) items. (Az tlap, helyezze el a halott tteleket egy tlapon)
19AB Finf the listed (heard) kitcehn equipment ont he picture. Choose one and tell about its functions (Tallja meg a hallott gpeket a kpen, vlasszon egyet s ismertesse funkciit!))
20AB Match the types of service and their definition. Nevezzen meg 3-3 fle dsztsi anyagot s mdot! Name 3-3 decorating materials and ways of decorating (Nevezzen meg 3-3 dszt elemet)
1464-06: Elkszts
1464-06/2: lelmi anyagok jellemzi, felhasznlsi lehetsgeik
Ttelcmek
1. Labour safety – munkahelyi biztonsg
a. Helyettestse be a szavakat a szvegbe a megfelel helyen!
b. Vlaszoljon a vizsgztat ltal feltett krdsekre s tltse ki a tblzatot
2. Food deliveries and storage
a. Olvassa el a szveget s rerndelje a felsorolt, raktrozs sorn elfordul problmkat a
szempontokhoz!
b. Vlaszolja meg a vizsgztat krdseit!
3. Kitchen machinery and equipment
a-b. Hallgassa meg az albbi konyhai eszkzk, berendezsek hasznlatrl szl informcikat! Jellje meg s nevezze meg a szban forg eszkzt!
4. Discovering a fire
a Helyettestse be a szavakat a szvegbe!
b. A hallott mondatokat rendelje hozz a kpekhez!
5. Kitchen machinery and equipment
a. Milyen gpek s eszkzk vannak az elksztben? Mondjon 10 pldt. A kpek segtenek
ebben.
b. Mit csinlunk ezekkel a gpekkel? Vlasszon 5 gpet s emltsen funkcijukat
6. Fruits and vegetables
b. Milyen zldsgeket, gymlcsket lehet a vizsgztat ltal felsorolt mdkon el- s elkszteni
7. Meat products
a. Nevezze meg a marha rszeit!
b. Olvassa el s prostsa a tagmondatokat a hsok beszlltsrl raktrozsrl szl szvegben!
8. Serving and decoration
a. Olvassa el az albbi lltsokat, s dntse el, hogy az mely rszrl van sz(„A” levesek, „B” eltelek, „C” mindkett)!
b. A vizsgztat dsztsi, ill. tlalsi mdokat fog felsorolni. Dntse el, hogy ezek melyikhez illenek a felsorolt telek kzl!
9. Fish
a. Milyen halfajtkat ismer? Soroljon fel 10 halfajtt. A kpek segtenek.
b. Rviden vlaszoljon a krdsekre!
10. Garnishes
a. Milyen kreteket ismer? A burgonya milyen elksztsi mdjait ismeri?
b. Nevezzen meg a vizsgztat ltal felsorolt telekhez ill kreteket.
11. HYGIENE FOR EMPLOYEES IN KITCHENS
a. Melyek a legfontosabb higiniai elrsok a konyha dolgozi szmra?
b. Soroljon fel tovbbi t higiniai elrst a kpek segtsgvel
12. HACCP
a. A HACCP ht lpse kzl melyekhez illik az albbi kt lers?
b. Dntse el, hogy igazak vagy hamisak a vizsgztat ltal felsorolt lltsok
13. HACCP
a.- b. Sorolja fel a HACCP lpseit s vlaszoljon az albbi krdsekre
14. Meat products
a. Milyen hstermkeket ismer? Milyen tejtermkeket ismer?
b. Mely hs- ill. tejtermkekre jellemzek a kijelentsek?
15. Types of grain
a. Milyen gabonaflket ismer? Nevezzen meg t gabonaflt!
b. Egsztse ki a receptet a megadott igkkel
16. Bakery products
a. Soroljon fel 5 fle pkstemnyt!
b. Szituci: n elad egy pksgben. A vev pkrut szeretne vsrolni. Folytasson prbeszdet a vizsgztatval!
c. Egsztse ki a receptet a megadott igkkel!
17. Fat, oil types
a. Milyen llati s nvnyi eredet zsiradkokat ismer? Milyen zsiradkokat hasznlunk telkszts sorn? Adjon meg legalbb t pldt!
b. Illessze be a szavakat a szvegbe.
c. Nevezze meg a pldhoz ill zsiradkot...
18. Vegetables
a. Milyen zldsgflket ismer? Soroljon fel legalbb 15 zldsgflt.
b. Olvassa el a szveget s helyettestse be a megadott szavakat
19. Meat types
a. Milyen hsflket ismer? Nevezenn meg legalbb 10 fle hst (hzi s vad). Milyen kategrikat ismer?
b. Soroljon fel 10 halfajtt
20. Herbs and Spices
a. Nevezzen meg legalbb 10 fszernvnyt vagy fszert!
b. A vizsgztat krdseire vlaszolva beszljen a magyar konyhra jellemz fszerekrl, zestsi mdokrl.
|